Hermelin Gála és Forgatag

Figyelem! A programon való részvétel feltétele a védettségi igazolvány felmutatása.

A Vadonleső kezdeményezés lényege, hogy bárki beküldhet adatokat könnyen felismerhető fajokról egy netes felületen keresztül, és ezzel hozzájárulhat a természet jobb megismeréséhez és védelméhez. A program keretében minden évben megválasztják az Év Emlősét - idén ez a faj a hermelin. A szép, de nehezen megfigyelhető állatot november 13-án egy gála és forgatag keretében ünnepeljük meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A megnyitó beszédek után itt tartjuk meg a hermelines gyermekpályázatok díjátadóját; lesz izgalmas természetfotó-bemutató és Gryllus Vilmos gyerekkoncertjét is meghallgatjuk.

Utána a jelen lévő természetvédelmi szervezetek a hermelinről és társairól szóló izgalmas játékokkal, újdonságokkal várják a látogatókat a Vadonleső Forgatagon.

A belépés a pályázatok résztvevőinek és szüleiknek ingyenes, a további látogatóknak a Múzeum kedvezményes családi jegyet biztosít 500 Ft-ért. 

A programon az éppen érvényes járványügyi szabályozás lesz irányadó. Erről szükség esetén friss információkkal szolgálunk itt, a Facebook-esemény felületén.

Program:
09:30–12:00 Regisztráció

10:00–10:15 Ünnepélyes megnyitó:

Köszöntőt mond Balczó Bertalan helyettes-államtitkár, Agrárminisztérium; Bernert Zsolt főigazgató, Magyar Természettudományi Múzeum; Bozzay Péter ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

10:15–10:45 Randevú egy hermelinnel – Izgalmas és mozgalmas előadás sok-sok képpel: dr. Takács András Attila hivatásos természetvédő, a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének tagja, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársa

10:45–11:30 Állati dalok – Gryllus Vilmos: zenés gyerekkoncert

11:30–12:00 A „Hermelin télen-nyáron”, és a „Drága kincsünk a hermelin” című gyermekpályázatok eredményhirdetése

12:00–18:00 Vadonleső Forgatag

Meghívott természetvédelmi szervezetek asztalainál izgalmasnál izgalmasabb játékokkal, újdonságokkal a hermelin és társai körül.
Hálójáték! Teljesítsd az asztaloknál a feladatokat és gyűjtsd be menetleveleden a pecséteket garantált ajándékokért!

Címkék: