Jégkorszak

A globális klímaváltozás, napjainkban oly sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató jelenség. Vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember? Valóban igaz, hogy jégkorszakban élünk? Milyen hatása volt a legutóbbi jégkorszaknak a környezetre? Milyen nyomait láthatjuk, érezhetjük még ma is? Mi vár ránk 100 év múlva?
A Jégkorszak című kiállítás a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza.

Különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével részletezzük a legutóbbi jégkorszak, a Jégkor környezetre gyakorolt hatását, nyomait. Ismertetjük az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken. Sorra vesszük az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Részletesen szólunk arról, hogy az ember természetátalakító tevékenysége mikor, milyen mértékben hagyott nyomot a Földön.

A kiállítást a sok interaktív elem, a tudományos rekonstrukciók és a valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

A kiállítás alapterülete: 200-300 m2

A kiállítás mellé, igény szerint, a tárlathoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozási anyagot (feladatleírások, kézbe vehető leletek, másolatok) biztosítunk.

Technikai feltételek: projektor.

A beüzemelést és összeállítást a múzeum munkatársai végzik.

A kiállításhoz szükséges alapterület: minimum 200 m2

 

Kérje ajánlatunkat a kölcsönzési díjról!

Segesdi Martin (kiállítástervező)

A kiállítás jelenleg 2020. augusztus 2-ig Balmazújvárosban (Veres Péter Kulturális Központ) látogatható.