Természetbúvár szakkör

Kedves fiatal természetbúvárok!

A Magyar Természettudományi Múzeum természetbúvár szakkört indít 9-13 éves diákok részére!

Változatos témákkal várjuk az érdeklődőket a következő egy évben. A múzeum táraiból származó eredeti tárgyak vizsgálatával, határozással, egyszerű kísérletekkel szeretnénk bővíteni, elmélyíteni a jelentkezők természetrajzi ismereteit. Ennek kapcsán megmutatjuk a gyűjteményeink lenyűgöző változatosságát, emellett olyan ritkaságokat is láthatunk, amelyekkel közönséges halandó nem találkozik.

Minden hónapban egy szakkört tervezünk, amelyet a múzeum egy munkatársa vezet. A program időtartama 2 óra. Lehetőség szerint minden hónap közepe táján egy pénteki napon délután lesznek a szakkörök.

Első alkalommal szeptember 14-én 15 órától a ragadozó emlősökkel, a Carnivora rend családjaival, azok képviselőivel ismerkedünk meg közelebbről.

Valódi ragadozó koponyák vizsgálatával, összehasonlításával megtudhatjuk, hogyan módosult a különböző családok fogazata, koponyája az életmódjukkal összefüggésben. Megismerkedünk a jellegzetes fogképletekkel. Megvizsgáljuk melyek a tépőfogak, mely fogakkal zúzzák a csontokat, vagy ne adj isten, őrlik a növényi eredetű táplálékukat. Hasonló összehasonlításokat teszünk egy-egy családon belül is. Kitérünk egy-egy família különc képviselőire is. Valódi emlősbőrök vizsgálatával próbára tesszük a jelentkezők fajismeretét. Összehasonlító vizsgálatokkal könnyítjük meg a későbbi eligazodást a ragadozó emlősök változatos világában. Megtudjuk, hogyan ismerhetjük fel a hazai ragadozó emlős fajokat koponyájuk, vagy bőrük alapján.

A programon való részvétel díja: 300 Ft/fő, az éves bérlet ára: 2400 Ft/fő (9 alkalom).

A szakkörhöz bármikor csatlakozhatsz az év folyamán.

Bejelentkezés:

mtminfo@nhmus.hu vagy kispal.istvan@nhmus.hu

 

 

Esemény dátum: 
péntek, 2018, szeptember 14 - 15:00