Csillag Képek

A kiállítás már nem látogatható

Hazánk legszebb asztrofotói

A Csillag-Képek 2020 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 68 magyar asztrofotós 105 különleges felvétele Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi eredményeket elért asztrofotósaink csodálatos munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy hazánk élen jár a világ asztrofotózásában. Olyan kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét tekintheti meg a közönség, akik fotói méltó módon szerepelnek a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében, és a kiállítás képeit bemutató Csillag-Képek 2020 könyben.

Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a könyv tartalmazza hazánk elmúlt évének legszebb asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.

Több, mint 100 kép - közel 70 magyar asztrofotós - idén könyvben is

A III. Csillag-Képek Országos Asztrofotó Kiállításra rekordszámú és eddig nem látott minőségű felvételeket küldtek be, melyek közül 68 magyar asztrofotós legszebb 105 fotója tekinthető meg. A lenyűgöző asztrofotók a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől kezdve a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. A kiállításon szerepelnek majd az idei neves nemzetközi versenyere beválasztott és díjnyertes magyar fotók is.