Felfedezők Napja a Millenráison

Célpontban vízkincsünk
április 29., Millenáris D-csarnok 10.00–19.00

A Földgömb magazin immár 5. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy vidám fesztivál keretein belül. Idén a vízkincsünk áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában. Fontos hogy tudjuk, hogyan őrizzük meg természetes vizeinket eredeti formájukban, melyek a földi élet alapját jelentik! Számos olyan egyetemi műhely, expedíció, extrém utazó is bemutatkozik majd, akiknek a tevékenysége szorosan kapcsolódik az éltető vízhez. Rendezvényünk vendégei lesznek azonban olyanok is, akiknek a víz más szerepet is játszik az életében: vízi olimpikonok, extrém vitorlázók és evezősök élményei színesítik majd a fesztivált!

A Felfedezők Napja a földrajz ünnepe is egyben. Témáinkat elsősorban a földrajz eszköztárával és geográfusok segítségével járjuk körbe. Hangsúlyozva ezzel azt, hogy a földrajzi ismeretek, a térbeli összefüggések feltárása, egyre bonyolultabb világunk megértéséhez alapvető fontosságú. 

Természetesen egy családi fesztivál nem múlhat el játék nélkül! Kiállítóink idén is érdekes feladatokkal készülnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt, akik próbára tehetik tudásukat, ügyességüket 7 Próba játékunkon. A szerencsés versenyzőket komoly nyeremények várják a sorsolásokon: a fődíj egy hétvégi, páros utazás Herkules-fürdőre! 

A Felfedezők Napján a Magyar Természettudomániy Múzeum is ott lesz a MILLENÁRISON! Keresd a standunkat és vegyél részt te is a 7Próba játékon! 

A Felfedezők Napjára a belépés mindenki számára ingyenes!

A részletes programot honlapunkon tekintheti meg: www.felfedezoknapja.info

Felfedezők Napja – ahol az erő, a kitartás és a tudomány találkozik!

 

Rovat: