Időszaki kiállítások

Rejtélyek, sorsok, múmiák vándorkiállítás

2020. október 14-től

Idén újból megtekinthető a nagysikerű Rejtélyek, sorsok, múmiák vándorkiállítás a Magyar Természettudományi Múzeum Kiállítási csarnokában.

 

Hortus Sempervirens – Kerner örökké virágzó kertje c. időszaki kiállítás

A nagyközönség előtt idén kerül először bemutatásra a Magyar Természettudományi Múzeum könyvtárának féltve őrzött, értékes ritkasága: a Hortus Sempervirens könyvsorozat nyolc könyvóriása, melyeknek mérete 65,5 × 49 cm. A kiállítás 2020. szeptember 25-tól 2021. március 8-ig látogatható.

A látogatók von Kerner akvarell festészetén keresztül a megismerhetik az általa lefestett és leírt fajokat, bepillantást nyerhetnek a 18. század végén, 19. század elején készült könyvritkaságokba. Összevethetik a múlt csodás ábrázolásait a kiállított egzotikus növényekkel és trópusi növényritkaságokkal, melyeket az ELTE - Füvészkert kölcsönöz a kiállítás idejére.

 

 

Szóra bírt csontjaink vándorkiállítás

Mi történik a régészeti ásatásokon begyűjtött embertani leletanyaggal? Milyen eszközöket, módszereket, műszereket használnak a kutatók az ásatás helyszínén, a gyűjteményben és a laboratóriumban? Mit vizsgálnak az antropológusok?

 

Varázslatos Magyarország fotókiállítás

A Varázslatos Magyarország a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósainak 130 lélegzetelállítóan szép fotóján mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. Varázslatos tájképek, állatok mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, művészi ábrázolások egy szabad szemmel láthatatlan világról.

Macskák

Kincsek a raktár mélyéről (Időszaki installáció a Kupolacsarnokban)

 

Macskák – Kincsek a raktár mélyéről Ismerjük meg e csúcsragadozók evolúcióját, életmódját, fedezzük fel páratlan szépségüket és a köztük lévő megannyi hasonlóságot és különbséget!

 

Kérjük, a látogatás végén ossza meg velünk tapasztalatait! 

Válaszaival segítsen minket abban, hogy a jövőben az Ön igényeinek még megfelelőbb szolgáltatást nyújthassunk.

A kérdőív kitöltése név nélkül két táblagépen történik, és nagyjából 4 percet vesz igénybe.

Írjon a vendégkönyvünkbe is!

Köszönjük!