Természetbúvár szakkör

Hegyek kincsei
Március 22-én 15 órakor

Kedves fiatal Természetbúvár!

Csillognak, színesek, szépek, sőt hasznosak is... Többnyire ezek az első dolgok, melyek felötlenek bennünk, ha a kristályokra gondolunk. De mi a helyzet, ha az ásvány szót halljuk? Eszünkbe jutnak vajon a poros kavicsok, melyek ásványokból állnak vagy akár a leghétköznapibb használati tárgyaink, melyeket ásványokból nyert anyagokból készítenek? Elképzeljük-e kirándulás közben, iskolába vagy munkába menet, hogy ezek a csillogó, színes kristályok mind ott lapulhatnak mélyen a talpunk alatt?
Az ásványok világa közelebb áll hétköznapjainkhoz, mint gondolnánk. A márciusi természetbúvár szakkör keretein belül Topa Boglárka, az Ásványtár munkatársa segítségével (szó szerint) fény derül minderre, mialatt a résztvevők egészen közelről is megtapasztalhatják, hogy mi minden rejtezik gyakran észrevétlenül közvetlen környezetünkben.

A szakkör keretében a kiállításokban többnyire nem látható, eredeti gyűjteményi példányokat vizsgálunk, határozunk, egyszerű kísérleteket végzünk, szakértő muzeológus kollégáink segítségével.

A gyakorlati tudnivalók: 
Minden hónapban egy szakköri foglalkozást tervezünk, amelyet a múzeum munkatársa vezet. 
Helyszín: MTM kiállítási épülete (Budapest, Ludovika tér 2-6.) 
Program időtartama: kb. 2 óra
A szakkör kezdete: 15 óra.
A programon való részvétel díja: 300 Ft/fő, az éves bérlet díja: 2400 Ft/fő (9 alkalom). A szakkörhöz bármikor csatlakozhatsz az év folyamán.

Kérjük, amennyiben szeretnél részt venni a szakkörünkön, jelentkezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
A program szervezőjénél: Kispál István (06-1) 210-1075/3221,kispal.istvan@nhmus.hu,
 

Ne feledd, a tudomány menő! Gyere te is!

 

Esemény dátum: 
péntek, 2019, március 22 - 15:00