Farsang a múzeumban

Te melyik növény vagy állat bőrébe bújnál szívesen? Kire hasonlítanál megszólalásig? Találd ki, öltözz be, és gyere, farsangolj velünk a múzeumban! 
2020. február 15. 10.00–14.00


2020. február 15. 10.00–14.00

Ha velünk tartasz szombaton, játékunk segítségével az élővilág álarcosaival, a figyelemfelkeltő, riasztó színeket, mintázatot viselő, másokat élethűen utánzó, és különleges álarcokat hordozó fajokkal ismerkedhettek meg.

Aki esetleg jelmez nélkül érkezik hozzánk, nálunk elkészítheti egyedi álarcát. 

A programon az Állandó kiállításokra szóló belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni. Az állat- vagy növényjelmezben érkező gyermekek ingyenesen léphetnek be a kiállítási épületbe.

Keresd az állatvilág álarcosait! 
Tágykereső játék a kiállításokban 

Maszkosok az erdőből – Válassz magadnak, készítsd el 
Kézműves program 

Farsang 2020 Látványos rejtőzködők – Az állatvilág álarcosai

Jöjjön el a farsangi programunkra és állandó kiállításaink mellett nézze meg időszaki kiállításainkat is!

Flóra Faunája

Jakab Flóra természetfotó kiállítása.

Több, kisebb önálló kiállítás után most a Magyar Természettudományi Múzeum biztosít helyszínt Jakab Flóra legújabb tárlatának, ahol a legsikeresebb ( és általa legjobbnak tartott) képek fognak szerepelni.

A közel 50 fotó március 16-ig látogatható. 

Az állandó kiállításra  vásárolt jegy a kiállítás árát tartalmazza.

 

 

Szarvaskaland

Kamarakiállítás a szarvasfélékről.

Ismerkedjetek meg a szarvasfélékkel általában, néhány fajukkal pedig közelebbről is.
Képviselőiket kis időre felköltöztetjük a mélyraktárból, hogy karácsonyi, Szarvaskaland című kamarakiállításunk keretében találkozhassatok velük.

Hol és hogyan élnek? Milyen a testfelépítésük? Mi teszi a szarvast szarvassá? Melyik a legnagyobb termetű szarvas? Milyen, csak rájuk jellemző tulajdonságaik vannak?
Miért agancsuk van a szavasoknak? Miért nem szarvuk van? Hány agancsa lehet egy szarvasnak? Agancsuk csak a hímeknek van? Mitől függ az agancs alakja és a mérete? Tényleg, itt a méret a lényeg?

Az állandó kiállításra  vásárolt jegy a kiállítás árát tartalmazza.

 

 

 

Jégkorszak

Időszaki kiállítás a jégkorszakról.

 

Ugye önöknek is hiányzik az igazi, jeges tél? Képzeletben részük lehet benne, ugyanis Jégkorszak vándorkiállításunk rövid ideig most Budapesten állomásozik, ahol megújult külsővel várja a látogatókat.

Noha döbbenetes fajkihalási hullám részesei vagyunk, a klímaváltozást pedig már a bőrünkön érezzük, évszázadokig természetesnek vettük, hogy az évszakok váltják egymást, az Északi- és Déli-sarkvidéket összefüggő jégtakaró borítja, és különböző éghajlati és növényzeti övek vannak. Ez azonban nem volt mindig így. Földünk mai környezetének és élővilágának kialakításában a legutóbbi jégkorszak, a jégkor döntő szerepet játszott.

Az állandó kiállításra  vagy a fotókiállítésra vásárolt jegy a kiállítás árát már tartalmazza.

 

Rovat: