Íjászbemutató extrákkal

Íjászbemutató extrákkal - kézzel fogható történelem kézműveskedéssel 2019. november 9. 10.00 - 14.00, fegyverbemutató és agyagozás (10.00-17.45 óráig).
Magyar Történelmi Íjász Társaság most is íjászbemutatóval vár benneteket. Ám most készíthettek arcrekonstrukciókat is, kézbe vehettek honfoglalás kori, rekonstruált használati tárgyakat, fegyvereket. Ismerjétek meg honfoglalóink viseletét, és alkossatok magatok is! 

Kézzel fogható történelem

Hogyan nézhetett ki egy 9-10. századi magyar harcos? Ismerjétek meg a Kárpát-medence nomád népeinek szálfegyvereit, védelmi eszközeit, viseletét. Megtudhatjátok, hogyan  használták a fegyvereket, és milyen szokások jellemezték az időszakot. A fegyvereket kézbe vehetitek, ki is próbálhatjátok.

Helyszín: a múzeum időszaki kiállításában (Attila örökösei) 

 

 

Útravalóul pedig készítsetek saját, egyedi tárgyakat hiteles rekonstrukciók és képanyag alapján. A kézműves alkotásokat haza is vihetitek.

A foglalkozás mellett keramikus iparművész figurális-állat motívumos edényei és tárgyai megtekinthetőek és meg is vásárolhatóak.

     Íjászbemutató

Magyar Történelmi Íjász Társaság íjászbemutatóval várja az érdeklődőket. A foglalkozás során a pusztai lovasíjász harcos teljes íjászfelszerelésének készítési fázisait ismerhetjük meg. Milyen anyagokkal, szerszámokkal és hogyan dolgoznak?


 

Készítsetek arcrekonstrukciót! NOVEMBER 16.

Mint egy rendes antropológusnak, nektek is ki kell ásnotok a koponyákat a lelőhelyről – a játék keretében most homokból, mini hungarocell koponyákat.

Készítsetek agyagtárgyakat is, színezzetek honfoglalás kori tarsolylemezeket és hajfonatkorongokat. Íme, néhány motívum kedvcsinálóul:

 

 

Rovat: